Βαθυς καθαρισμος προσωπου με ατμο

Ο βαθύς καθαρισμός του Προσώπου είναι μία από τις σημαντικότερες θεραπείες για την υγεία του δέρματος. Ένα καθαρό από σμήγμα και απαλλαγμένο από νεκρά κύτταρα δέρμα είναι η βάση για οποιαδήποτε άλλη θεραπεία και καλλυντική περιποίηση.

Η ατμοσφαιρική ρύπανση, η συσσώρευση νεκρών κυττάρων, τα κατάλοιπα από μακιγιάζ κάνουν το δέρμα να δείχνει θαμπό και τραχύ, δεν αναπνέει σωστά ενώ η καλλυντική περιποίηση στο σπίτι, δεν είναι δυνατό να διεισδύσει, φράζοντας έτσι ακόμα περισσότερο τους πόρους. Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνεται η λιπαρότητα και να μειώνεται η υγρασία.

Με τον κλασσικό βαθύ καθαρισμό με Ατμό (υγρός καθαρισμός) στόχος είναι να απαλλάξουμε το δέρμα από την περίσσια σμήγματος και τα μαύρα στίγματα, να καθαρίσουμε τους πόρους του δέρματος να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από την κεράτινη στοιβάδα. Μετά τον καθαρισμό το δέρμα θα είναι οξυγονωμένο, θα έχει καλύτερη μικροκυκλοφορία, και οποιαδήποτε καλλυντική ουσία θα μπορέσει να διεισδύσει σε βάθος.

 

Ομορφιά

Περιποίηση

Υγεία

Αυτοπεποίθηση

Ντεμακιγιάζ

Peeling για την απομάκρυνση των Νεκρών Κυττάρων (είτε προϊοντικό είτε μηχανικό, ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες του κάθε δέρματος)

Εφαρμογή Ατμού

Εξαγωγή Σμήγματος – Διάνοιξη κλειστών φαγεσώρων

Αντισηψία με Υψίσυχνα ρεύματα

Μάσκα

Ενυδάτωση

Αντηλιακή με υψηλό δείκτη προστασίας

Υπάρχει πιθανότητα το πρόσωπο να είναι λίγο ερεθισμένο μετά τον καθαρισμό για λίγες ώρες.

Είναι όμως πολύ σημαντικό να ακολουθήσουμε κάποιου κανόνες.

Είμαστε ιδιαίτερα σχολαστικοί με την σωστή υγιεινή. Δεν ακουμπάμε το πρόσωπο χωρίς να έχουμε καθαρίσει τα χέρια μας, χρησιμοποιούμε καθαρή μαξιλαροθήκη, πετσέτα κ.λ.π

Δεν θα πρέπει να κάνουμε δραστηριότητες με τις οποίες θα ιδρώσουμε έντονα για 2-3 μέρες, δεν κάνουμε ηλιοθεραπεία, solarium ή σάουνα. Καλό θα ήταν να αποφύγουμε το μακιγιάζ για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Για μια εβδομάδα αποφεύγουμε θεραπείες που μπορούν να τραυματίσουν ή να ερεθίσουν το δέρμα όπως θεραπείες με laser, αποτρίχωση προσώπου,peeling με οξέα κ.λ.π.

Για να κρατήσουμε το δέρμα μας καθαρό και υγιές για μεγαλύτερο διάστημα φροντίζουμε να το καθαρίζουμε σχολαστικά πρωί και βράδυ, να εφαρμόζουμε ενυδατική και αντηλιακή κρέμα με υψηλό δείκτη προστασίας, ανεξαρτήτως  εποχής.

Ο βαθύς καθαρισμός είναι κατάλληλος για όλους τους ανθρώπους από την εφηβεία και μετά. Θα πρέπει όμως να αξιολογείται το πρόβλημα που αντιμετωπίζει κάθε δέρμα και με ανάλογο τρόπο να εξατομικεύεται η θεραπεία. Για παράδειγμα άλλη αντιμετώπιση έχουμε σε ακνεϊκά δέρματα, άλλη σε άτομα με ξηρό δέρμα.

Η απάντηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τύπο δέρματος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει κάθε πρόσωπο. Σε γενικές γραμμές σε άτομα με κανονικό δέρμα συστήνεται μία με δύο φορές τον χρόνο, σε λιπαρά δέρματα μπορεί να χρειαστεί συχνότερη επανάληψη. Σε ακνεϊκά δέρματα τηρείται διαφορετικό πρωτόκολλο.

Σε άτομα με πολύ έντονες ευρειαγγείες

Με ροδόχρου νόσο

Σε δέρμα Υπερβολικά αφυδατωμένο

Σε ιδιαίτερα ευαίσθητα δέρματα

Με δερματολογικά προβλήματα  (π.χ. έκζεμα, ψωρίαση, σταφυλόκοκκος κ.λ.π)

Σε δέρματα με εγκαύματα ή αμυχές

 (αναλόγως της έκτασης του προβλήματος ή θα εφαρμόσουμε ατμό σε μικρή ένταση και για μικρό χρονικό διάστημα, ή θα χρησιμοποιήσουμε ξηρό καθαρισμό προσώπου)